Onze website maakt gebruik van cookies voor het tonen van advertenties. Bij verder gebruik van de website gaat u ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Meer informatie
security essentials logo

Download de Security Essentials virusscanner

Download de gratis virusscanner Security Essentials en beveilig je eigen computer tegen de nieuwste virussen, malware en spyware.

Microsoft Security Essentials
Windows Vista / Windows 7
32bit download

Microsoft Security Essentials
Windows Vista / Windows 7
64bit download

Microsoft Windows Defender beoordelingOp Windows zit een basis virusscanner. Zo zit de Microsoft Security Essentials op de versie van Microsoft Windows XP tot en met Microsoft Windows 7. Wanneer je Windows 8 of Windows 10 hebt dan krijg je de Windows Defender gratis geleverd. Het is een virusscanner welke is geïntegreerd in deze twee versies van Windows.

De Windows Defender van Microsoft helpt je om je computer tegen virussen, rootkits, malwaren en spyware en natuurlijk ook Trojaanse paarden te beschermen. Als je geen virusscanner hebt dan kun je de Microsoft Windows Defender snel activeren. Het is een compleet gratis pakket wat je helpt om je computer en al haar bestanden goed te beschermen. Het is jammer, dat er geen scanner voor je mail bij dit pakket zit. Alle inkomende mailberichten worden dus jammer genoeg niet gecontroleerd op virussen of malware. Hierdoor kun je alsnog last krijgen van malware, virussen en andere narigheid op je computer.

Het is dus een uitgekleed anti virus pakket eigenlijk. Het is daarom vaak verstandiger om te kiezen voor een van de andere betaalde of gratis anti virus pakketten. Het Windows Defender pakket is wel in het Nederlands en is ook erg gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk te bedienen door zowel de beginnende computer gebruiker als de meer ervaren computer gebruiker.

Kies voor een goede virusscanner

Het belang van een goede antivirus scanner is vandaag de dag steeds belangrijker geworden. Het is zo, dat de computers een goede bescherming moeten hebben om zo virussen en malware buiten de deur te houden. Waar de Windows Defender hier in de basis bij helpt, is ons advies om te kijken naar een goed alternatief. In de meeste testen komt de Windows Defender aan de onderkant van de resultaten naar voren.

Natuurlijk is de Windows Defender altijd beter dan wanneer je geen antivirus pakket gebruikt.